پروفیل فلزاتی مکعب مستطیل و مربعی شکل تو خالی که انواع مختلفی دارند و درمقاطعی باز یا بسته هستندکه براساس وزن و نوع کاربرد تقسیم میشوند درساخت و ساز یک ساختمان، درب و پنجره، کرکره، کشتی سازی، خودرو سازی، صنعت مبلمان استفاده می شود.
پروفیل چیست
پروفیل فلزی است در آلیاژ ها و جنس های متفاوت که از آن در صنایع مختلف استفاده می شود. پروفیل ها در واقع مقاطع فولادی و توخالی هستند که انواع مختلفی دارند و در دسته های مختلف تقسیم بندی می شوند.
از میان این دسته بندی ها می توان به : شکل، ابعاد، جنس، ضخامت، موارد استفاده، روش تولید و … اشاره کرد. با توجه به اینکه انواع پروفیل تولید می شود و کاربرد آنها نیز وسیع و گسترده است.
تاریخ استفاده از پروفیل در ایران به دوران پس از جنگ جهانی دوم باز می گردد. زمانی که بخاطر افزایش جمعیت، رشد ساخت و ساز ها و کمبود چوب، ازپروفیل در ساخت و سازها استفاده کردند.
اولین کارخانه در ایران به سال ۱۳۴۰ افتتاح شد و به تولیدپروفیل مبادرت ورزید. هم اکنون تعداد زیادی از کارخانجات در این زمینه فعالیت دارند و انواع پروفیل را تولید می کنند.
یکی از این کارخانه جات ها شرکت فولادمهام می باشد.
انواع پروفیل ها
پروفیل ها در یک تقسیم بندی کلی و ابتدایی به دو نوع باز و بسته تقسیم بندی می شوند
پروفیل های باز
پروفیل های باز دسته ای از پروفیل ها هستند که در ابعاد و ضخامت های مختلف تولید می شوند. از جمله این پروفیل ها می توان به تیرآهن، نبشی، ناودانی، پروفیل آبرو، پروفیل Z، فرانسوی و … اشاره کرد.
ازپروفیل های باز در ساخت و ساز هایی مانند: ساخت لوله، کشتی سازی، سالن های ورزشی و سوله، ایستگاه سوخت و … استفاده می شود.
این دسته ازپروفیل ها با توجه به استحکام بالا، وزن سبک و قابلیت نصب آسان بسیار پر طرفدار هستند و در بیشتر صنایع نیز کاربرد دارند. علاوه بر اینها قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن آنها عامل مهمی در تولید و انتخاب آنها در ساخت و تولید است
پروفیل های بسته
این دسته ازپروفیل ها همانند نمونه های باز آن ابعاد و شکل های مختلفی دارند.
از موارد کاربردی آن می توان در ساخت نرده ها، راه پله، درب و پنجره، خودروسازی و … اشاره کرد.
پروفیل های بسته به شکل های لوله، قوطی، کلافی، پی وی سی و موارد مشابه و به روش های مختلف تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. از کاربرد های عمده پروفیل های بسته می توان به استفاده وسیع آنها در صنایع ساختمانی اشاره کرد.
ویژگی های پروفیل
دارای قابلیت آبکاری
وزن کم و سبک
قابل تولید در اندازه ها و ضخامت های مختلف
دارای قابلیت جوش پذیری
روش تولید پروفیل
1 – روش مستقیم
2 – روش غیر مستقیم
تولید پروفیل به روش مستقیم
در شیوه مستقیم با فرایند خمکاری ورق، ورق را به شکل دلخواه تغییر می دهند و با استفاده از دستگاه جوش، دو طرفه لبه را جوش داده وپروفیل مورد نظر تولید می شود. سپس به وسیله اره مخصوص،پروفیل را برش زده و پس از دسته بندی به انبار می فرستند. این مورد بیشتر برای پروفیل های باز استفاده می شود.
تولید پروفیل به روش غیر مستقیم
در این شیوه ورق به شیوه شکل دهی لبه، شکل دهی مرکزی و شکل دهی به وسیله شعاع ورق به لوله تبدیل و با فرایندهای بعدی، پروفیل مورد نظر ساخته می شود.
کلام آخر
درپروژ های بعدی در مورد تک تک انواع محصولات توضیح داده ایم و میتوانید جهت گرفتن قیمت و توضیحات بیشتر با مشاورین فولادمهام تماس گرفته
پاسخ سوالات خود را دریافت کنید و یا در واتساپ و تلگرام به شماره 09121467006 پیام ارسال فرمایید .