فولادهای آلیاژی شاخه‌ای از فولاد بوده که علاوه بر کربن با عناصر دیگری ترکیب شده و نسبت به نوع کربنی، معمولا در برابر نیروهای مکانیکی و حرارتی مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند.

شرکت فولاد مهام در ایران بزرگترین تولیدکننده انواع فولاد آلیاژی و مخصوص در ایران و خاورمیانه و یکی از مدرن ترین کارخانجات فولاد آلیاژی  مهام در دنیا می باشد.

کارخانجات فولادسازی فولاد مهام ، نورد مقاطع سنگین، نورد مقاطع سبک، عملیات حرارتی و تکمیل کاری این شرکت مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات و برخوردار از بالاترین سطح دانش فنی روز دنیا می باشد.

لوله مانیسمان

ورق و تسمه های آلیاژی

میلگرد آلیاژی

آلیاژ های خاص و سوپر آلیاژ ها

آلیاژهای صنعت نفت و پتروشیمی

فولادهای آلیاژی چیست؟

فولاد های آلیاژی شاخه‌ای دیگری از فولاد بوده که علاوه بر کربن با عناصر دیگری مانند منگنز، نیکل، کروم، مولیبدن، وانادیم، سیلسیوم و بور ترکیب شده و وزن این عناصر در ترکیب از ۱ تا ۵ درصد متغیر است.

از عناصری که کمتر رایج هستند، می‌توان به آلومینیوم، کبالت، مس، سریم، نیوبیوم، تیتانیوم، تنگستن، قلع، روی، سرب و زیرکونیوم اشاره کرد.

از همین رو کربن را به میزان متعادل در فولاد به کار می‌ برند تا جایی که هم فولاد سخت شود و هم خاصیت جوش ‌پذیری مناسبی پیدا کند.

قیمت فولادهای آلیاژی

قیمت فولاد آلیاژی و انواع محصولاتی که قیمت آنها وابسته به نرخ ارز است، در حال نوسان بوده و ثابت نیست. در وب‌سایت فولاد مهام شما می‌توانید در لحظه، از قیمت انواع آهن و فولاد اطلاع پیدا کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد انواع مشتقات آهن و فولاد و نحوه‌ی ارسال آنها، می‌توانید با پشتیبانان ما در شرکت فولاد مهام تماس بگیرید.

 

انواع فولاد های آلیاژی

  • فولاد کم‌آلیاژ
  • فولاد پرآلیاژ

فولاد کم آلیاژ به آن نوع از فولاد آلیاژی اطلاق می ‌شود که کمتر از ۸ درصد عناصر آلیاژی در محتوای خود داشته باشند.

فولاد پر آلیاژ برخلاف دسته قبلی بیشتر از ۸ درصد عناصر آلیاژی در آنها وجود دارد. فولاد ضد زنگ در همین دسته فولاد پر آلیاژ قرار می ‌گیرد.

ترکیب آهن و کربن با آلومینیوم باعث تشکیل فولاد ساختمانی خواهد شد که به عنوان مصالح ساختمانی از آن استفاده می‌شود. به این ترتیب عناصر مختلف باعث تولید شکل خاصی از فولاد خواهد شد

فولادهای آلیاژی
فولادهای آلیاژی
فولادهای آلیاژی
فولادهای آلیاژی

تفاوت فولاد آلیاژی و فولاد غیر آلیاژی

میزان کربن

بررسی میزان کربن یکی از راه ‌های تشخیص فولاد آلیاژی از غیرآلیاژی است.فولاد غیرآلیاژی حدود فقط یک درصد کربن دارد و بسیار انعطاف ‌پذیر و شکل ‌پذیر است.

در حالیکه فولاد آلیاژی میزان خیلی بیشتری و تا حدود ۲۵ درصد کربن را میتواند داشته باشد.

هر چقدر میزان کربن بیشتر باشد سختی فولاد و البته شکنندگی آن بیشتر و به همان اندازه هم از حالت شکل پذیری آن کاسته می ‌شود که این مشکل با اضافه کردن عناصری همچون منگنز و نیکل رفع می ‌شود.

نحوه ذوب

فولاد آلیاژی در هنگام ذوب کردن با عناصر دیگری ترکیب می ‌شود تا خواص آن بهتر شود.فولاد غیرآلیاژی به غیر از درصد ناچیز کربن با هیچ عنصر دیگری ترکیب نمی ‌شود.

خوردگی

فولاد غیرآلیاژی به دلیل درصد خلوص بالای آهن به راحتی با اکسیژن محیط  واکنش داده و اکسید می ‌شود.فولاد آلیاژی دارای عناصری است که مقاومت فولاد را به خوردگی و زنگ ‌زدگی افزایش می‌ دهد.

به همین سبب است که فولاد آلیاژی در جهان طرفداران بیشتری نسبت به فولاد غیرآلیاژی دارد و ضمن اینکه کاربردهای فولاد آلیاژی بسیار گسترده و جهانی هستند.

یک نمونه بارز از فولاد آلیاژی فولاد ضد زنگ است که در صنایع مختلف از قبیل ساخت لوله ‌های مخصوص انتقال مایعات و یا لوله‌ های کارگزاری شده در زیر آب کاربرد دارد.

نمونه فولاد غیرآلیاژی که بسیار هم شناخته شده است چدن نام دارد. چدن در ساخت انواع ظروف آشپزخانه کاربرد دارد

زیرا ضمن نگهداری حرارت و انتقال آن به صورت یکسان، عمر طولانی ‌تری نسبت به انواع ظروف آشپزخانه دارد.

ضمن اینکه این فولاد غیرآلیاژی به دلیل نداشتن عناصر مختلف که می ‌توانند برای بدن مضر باشند باعث سالم پخته شدن غذا هم می ‌شود.

فولاد آلیاژی و فولاد غیر آلیاژی
فولاد آلیاژی و فولاد غیر آلیاژی

انواع فولادهای کم‌آلیاژ

  • فولادهای کم‌آلیاژ پراستحکام
  • فولاد کم‌آلیاژ کروم _ مولیبدن
  • Mo40
  • فولاد نیکل _ مولیبدن
  • فولاد هوازده

فولاد هوازده

فولاد هوازده

فولاد نیکل _ مولیبدن

فولاد نیکل _ مولیبدن

mo40

mo40

فولادهای پراستحکام

فولادهای کم‌آلیاژ پراستحکام

فولاد کروم _ مولیبدن

فولاد کم‌آلیاژ کروم _ مولیبدن

انواع فولادهای پرآلیاژ

  • فولادهای آلیاژی کروم‌دار
  • فولاد SPK
میل کروم
spk

کلام آخر

با خواندن مقاله ” فولاد آلیاژی و کاربرد آن ”   در سایت فولاد مهام متوجه شدیم کار صنایع بدون فولاد و محصولات فولادی پیش نمی رود و به فلزات مهمی چون فولاد وابسته است.

فولاد آلیاژی نیز تا کنون پاسخگوی نیاز گسترده صنایع در جهان بوده و خواهد بود.

و هر فولاد آلیاژی با توجه به نیاز صنعت استفاده می­شوند.

بی‌شک با رشد تکنولوژی در ایران و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شاهد آن خواهیم بود که تولیدات فولاد آلیاژی نیز در کشور بیش از همیشه خواهد بود