پروفیل استیل
پروفیل های استیل دکوراتیو یا پروفیل استیل نازک که به پروفیلاستیل درزدار هم معروف است پروفیلی است که از ورق استینلس استیل در آلیاژ های مختلف و بر اساس استاندارد AISI 307 تولید میشود، این پروفیل معمولا از آلیاژ های 201 ، 304 ، 310 ، 316 ، 321 استیل ساخته می شوند و شیوه تولیدش با کمی تفاوت در جزئیات، کاملا شبیه به پروفیل سبک است .
پروفیل های استیل دکوراتیو یکی از پرکاربردترین محصولات بازار لوله و پروفیل است که بدلیل مقاومت بی نظیرش در برابر خوردگی و همچنین ظاهر زیبا و چشم نوازی که دارد، استفاده گسترده ای در صنایع دکوراسیون و لوازم خانه و آشپزخانه پیدا کرده است.
از مهمترین خصوصیات پروفیل های استیل دکوراتیو (پروفیل ، استیل نازک) می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مقاومت بینظیر در برابر خوردگی
- زیبایی و همچنین دوام فوق العاده
- فرآیند پذیری (مانند جوش، آبکاری، خم و …)
- تنوع ابعادی
قیمت پروفیل استیل
معمولا قیمت پروفیل ( استیل ) دکوراتیو مانند قیمت پروفیل مبلی در مقادیر کم در واحد شاخه و در مقادیر زیاد در واحد وزن اعلام میگردد هر که این قیمت وابسته به عواملی همچون قیمت جهانی ورق استینلس استیل، قیمت ارز، تعرفه گمرکی، هزینه انرژی برای کارخانه ها و … است.
تفاوت پروفیل استیل۲۰۱ و ۳۰۴ چیست؟
میزان نیکل و کروم در آلیاژ ۲۰۱ پایینتر است و به همین سبب نیز پروفیلاستیل آلیاژ ۲۰۱ قیمت پایین تری دارد.
آیا از پروفیلاستیل آلیاژ ۲۰۱ می توان همه جا استفاده کرد ؟
خیر- گرچه در بازار ایران آلیاژ ۲۰۱ استیل جزو استیل های ضد زنگ به فروش می رسد اما لازم است بدانیم که این آلیاژ تنها جهت استفاده در فضا های داخلی و در محیط هایی که رطوبت کمی دارند مناسب است.
چگونه می توانیم پروفیل استیل۲۰۱ و ۳۰۴ را از هم تشخیص دهیم ؟
پروفیل های استیل ۲۰۱ و ۳۰۴ از نظر ظاهری، وزن و خصوصیات فیزیکی کاملا شبیه به هم هستند و شاید تشخیص آنها بدون آنالیز، کاری ناممکن باشد ولی از نظر قیمت تفاوت چشمگیری باهم دارند بنابراین توصیه می کنیم پروفیل و لوله استیل را حتما از فولاد مهام تهیه نمایید.
پروفیل استیل چه ویژگیهایی دارد؟
پروفیل استیل در گروه محصولات فولادی ضدزنگ قرار میگیرد. اگرچه تمامی استانداردهای پروفیل دارای خاصیت 100% ضد زنگ نیستند، اما مقاومت خوبی در برابر اکسید شدن دارند. وجود کروم و نیکل در ترکیبات پروفیل، خاصیت ضد زنگ را به استیل میدهد.
با در نظر گرفتن کاربردهایی که برای انواع پروفیل های استیل وجود دارد، خاصیتهای متفاوتی را هم میتوانید انتظار داشته باشید. پروفیل صنعتی سطح مقطع بالا و مقاومت بسیار زیاد دارد. قیمت پروفیل های استیل صنعتی هم در مقایسه با دیگر انواع پروفیل گرانتر است.
- پروفیل 10*10 سانتی متر
- پروفیل 20*20 سانتی متر
- پروفیل 30*30 سانتی متر
- پروفیل 40*40 سانتی متر
عمدتاً به عنوان پروفیلهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. اما به طور کلی خواص پروفیل استیل را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مقاومت در برابر خوردگی و سایش
- مقاومت در برابر حرارت بالا
- داشتن خاصیت ضد زنگ و امکان استفاده در محیط باز
- قابلیت بازیافت و استفاده مجدد
- عمر مفید بالا
- امکان تولید در اشکال و طرحهای متنوع
با وجود این قابلیتها، پرداخت قیمت پروفیل ( استیل ) را باید زمانی در نظر بگیرید که کاملا بدانید چه مدل و نوعی از انواع پروفیل های استیل دکوراتیو و ساختمانی را میخواهید. قیمت پروفیل امروز متاثر از نوسانات قیمت ارز و قیمت جهانی آن است و نمیتوان یک عدد ثابت را برای آن، بیان کرد. حتی انتخاب رنگ پروفیل میتواند در عدد قیمت پروفیل های استیل طلایی و نقرهای موثر باشد. بنابراین باید با دید کامل و شناخت کافی نسبت به خرید این پروفیل اقدام کنید.
کاربردهای پروفیل استیل
به غیر از کاربردهای صنعتی، از این محصول در مشاغل دیگر هم استفاده میشود. بیشترین خرید پروفیل استیل در بازار توسط ساختمان سازان انجام میشود. از پروفیل میتوان برای ایجاد دستگیره و نرده استفاده کرد. قیمت پروفیل استیل در مقایسه با طول عمر آن کاملاً به صرفه است. از طرف دیگر ظاهر جذاب و شیک پروفایل به خرید آن میارزد.
علاوه بر تمامی اینها، پروفیل استیل دکوراتیو مختص به استفادههای ساختمانی و تزیین دکوراسیون تولید شده است. داشتن ترکیب رنگی متفاوت (نقرهای، نوک مدادی، رزگلد، طلایی و…) طرحهای گوناگون دست سازنده را برای ایجاد محیط زیبا باز میگذارد. از این پروفیل با مقاطع کوچک و متوسط در ساخت دستگیره فلزی برای درب و پنجره منازل، کناره راه پلههای گرد و صاف و نرده کشی استفاده میشود.

انواع استاندارد پروفیل استیل
قبل از خرید پروفیل همانند ورق استیل باید به استاندارد و کد آن هم توجه کنید. در هر کدام از این استانداردها، مدلهای زیادی وجود دارد. ترکیبات سازنده استانداردپروفیل استیل با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل مهم است که قبل از خرید و پرداخت قیمت پروفیل های استیل، کاربرد آن را در نظر بگیرید. استاندارد پروفیل 200 و 300، برای استفادههای صنعتی و غیرصنعتی وجود دارد.
برای کسانی که به دنبال پروفیل دکوراتیو هستند، پرداخت قیمت پروفیل امروز پروفیل های استیل316، 310، 304، 321 و 201 پیشنهاد میشود. مشخصات فنی این کدها، به شما اجازه آن را میدهد که از انواع پروفیل های استیل در محیطهای باز و بسته استفاده کنید. یکسان بودن ظاهر انواع پروفیل های استیل، شناسایی کد استاندارد را با چشم مشکل میکند. بنابراین نمیتوانید با دیدن یک پروفیل، کد آن را تشخیص دهید.

سوالات متداول درباره پروفیل استیل
پروفیل استیل چه تفاوتی با پروفیل استیل 304 دارد؟
میزان نیکل و کروم در آلیاژ 201 پایینتر است و به همین سبب نیز پروفیلاستیل آلیاژ 201 قیمت پایین تری دارد.
آیا پروفیل استیل را میتوان همه جا استفاده کرد؟
خیر- گرچه در بازار ایران آلیاژ 201 استیل جزو استیل های ضد زنگ به فروش می رسد اما لازم است بدانیم که این آلیاژ تنها جهت استفاده در فضا های داخلی و در محیط هایی که رطوبت کمی دارند مناسب است.