پروفیل ساختمانی از ورق های باضخامت کم ساخته می شوند و به دلیل خاصیت شکل پذیری و تنوع در ابعاد و فرم دهی بالا، محبوبیت فراوانی دارند.
پروفیل ساختمانی چیست؟
پروفیلهای ساختمانی در قسمتها و بخشهای گوناگونی از ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. دستهای از پروفیلهای ساختمانی برای تولید درب و پنجره و دستهای دیگر در مستحکمسازی سازه به کار میروند.
هر کدام از پروفیل های ساختمانی، براساس کاربرد، با ورق خاصی تولید شدهاند به عنوان نمونه، پروفیل های ساختمانی درب و پنجره به سبب اینکه مواجهی بیشتری با رطوبت دارند، معمولاً از ورقهای گالوانیزه فولادی تولید میشوند.
قوطی پروفیل
به آن دسته از پروفیل های ساختمانی یا صنعتی که به شکل مربع یا مستطیل هستند، پروفیل قوطی یا قوطی پروفیل میگویند.
معمولاً برای ساخت اسکلت، نرده، محافظ های در و پنجره و غیره از این نوع پروفیل، زیاد استفاده میکنند.
قوطی پروفیل در انواع متعددی مانند قوطی مبلی، قوطی گالوانیزه و قوطی ستونی تولید میشوند. هر کدام از این پروفیلها در قسمت خاصی از ساختمان استفاده میشود. بیشترین کاربرد قوطی پروفیل در مستحکمسازی ستونهاست.
قوطی پروفیل در انواع باز یا بسته، یکی از قطعات اصلی در صنعت و ساخت و ساز به شمار میروند که به دلیل مزایای زیاد کاربردهای فراوانی دارند.
مزیتهای قوطی
- مقاومت و استحکام بالا
- کیفیت سطحی
- قابلیت جوش پذیری بالا
- انعطاف و شکل پذیری مناسب
کاربرد پروفیل ساختمانی
- مستحکمسازی قسمتهای مختلف ساختمان و سازههای فولادی.
- ساخت انواع چارچوبها برای درب و پنجره.
- ساخت، پوشش و مستحکمسازی سقف سولهها یا سازههای دیگر.
- تولید چارچوبهای بزرگ فولادی یا فلزی.
ویژگی پروفیل ساختمانی
یکی از مهمترین مسائلی که در صنعت ساختمان سازی از اهمیت زیادی برخوردار است مسئله ی انعطاف و شکل پذیری مصالح ساختمانی است.
پروفیل هایی که در ساختمان سازی به کار میروند دارای انعطاف پذیری بسیار بالا هستند و این امر استفاده از آنها را در صنعت ساختمان سازی آسانتر می نماید.
البته در کنار این ویژگی، سایر ویژگیهای پروفیل هم دارای اهمیت است که بایستی به آنها توجه کافی داشته باشیم. قابلیت جوش پذیری بسیار بالا دقت ابعادی بسیار زیاد مقاوم در برابر انواع فشارهای احتمالی دارای ضخامت زیاد که مقاومت پروفیل را در برابر ضربه ها و خوردگی ها افزایش می دهد.
انواع پروفیل های ساختمانی
پروفیلهای باز
به سبب شکل ظاهری به این نام معروف شدهاند؛ این دسته شامل مواردی مانند تیرآهن، تسمه، میگلرد، چهارپهلو، هاش، ناودانی و نبشی میشود.
پروفیلهای بسته
این گروه از پروفیلها نیز، به سبب شکل ظاهری با عنوان “پروفیلهای بسته” شناخته شدهاند؛ پروفیلهای بسته شامل انواعی مانند پروفیل UPVC، پروفیل کرکره برقی، پروفیل درب و پنجره و انواع پروفیل لوله و قوطی میشود
پروفیل استیل
یکی از انواع پروفیل ساختمانی، پروفیل استیل میباشد. ماده اولیه در تولید این نوع، آلیاژهای فولاد ضد زنگ و یا استنلس استیل بوده و با توجه به آنکه مقدار زیادی از دو عنصر نیکل و کروم در آن وجود دارد، مقاومت قابل توجهی در برابر زنگ زدگی در محیطهای مرطوب از خود نشان میدهد.
نکته مهمی که باید در مورد این نوع پروفیل بدانید آن است که فولاد ضد زنگ در کشور تولید نشده و از خارج کشور وارد بازار ایران میشود.
به همین دلیل است که در مقایسه با سایر انواع مقاطع فولادی قیمت بالاتری دارد.
یکی از عواملی که باعث تغییر قیمت این نوع پروفیل می شود، قیمت ارز در داخل کشور است.
پر مصرفترین انواع پروفیل استیل، پروفیل های استیلی هستند که گریدهای 201، 3.4، 316 و 321 را شامل میشوند.
پروفیل گالوانیزه
نوع دیگری از پروفیل ساختمانی که آن نیز کاربرد زیادی دارد، پروفیل گالوانیزه است.
برای تولید این نوع پروفیل، ورقهای پروفیل معمولی را تحت عملیات گالوانیزه کردن قرار میدهند و در نهایت پروفیلی به دست می آروند که مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی از خودش نشان میدهد.
این نوع پروفیل به خصوص در جاهایی که میزان رطوبت بالاست می تواند بسیار کارگشا و مفید ظاهر شود.
گالوانیزه کردن،ی مقاومت بالایی در مقاطع فولادی ایجاد کرده و به همین دلیل قیمت بالایی نیز برای فروش آن در نظر گرفته میشود.
کلام آخر
پروفیل های ساختمانی در انواع گوناگونی تولید میشوند و هر مدل از آنها، کاربرد خاصی در ساختمانسازی دارد. نبشی، ناودانی، پروفیل زد و انواع تیرآهن جزو پروفیلهای ساختمانی محسوب میشوند.
امیدوارم توضیحات کامل را دراختیار شما گذاشته باشیم و برای اطلاع از قیمتها و یا سوالات دیگر با مشاوران فولادمهام درخدمت شما هستند.
شماره تماس : ( 09121467006 ) ( 02166671619 )
آدرس جهت مراجعه حضوری: تهران بازار آهن بلوار طاووس کوچه ی بیانلو پلاک 98_99 شرکت آروین فولاد مهام (برشکاری آلفا)